Продукти: (за 2 порции)
• 6 яйца
• 50 мл прясно мляко
• 2 с.л. олио
• 50 г ситно нарязани зелени чушки
• 4 домата
• 120 г пражка шунка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с млякото и ги подправяме със сол и черен пипер.
Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме на малки кубчета. Шунката нарязваме на ивички.
Сгорещяваме олиото и задушаваме чушките2-3 мин. Сипваме доматите и щом поизври течността, прибавяме шунката. Пържим още 1-2 мин и посоляваме.
Намаляваме котлона, изсипваме яйцата върху зеленчуците, разбъркваме енергично и оставяме омлета да се пече 1-2 мин. Внимателно го обръщаме, изпичаме го и от другата страна и го прехвърляме в топла чиния.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...