Продукти:
• 1 кг круши
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтозу
Начин на приготвяне:
Обелваме крушите и ги нарязваме на парченца, като отстраняваме сърцевината. Заливаме ги с вода, която да ги покрива, и варим, докато омекнат.
В широк съд кипваме сироп от захарта и 1 ч.ч. вода от крушите. Прибавяме крушите и варим на тих огън. Когато сиропът се сгъсти, прибавяме лимонтозуто, разтворено в малко топла вода, и варим още 2-3 мин.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...