Продукти:
• 1 кг череши
• 800 г захар
• 1 каф.л. лимонена киселина
• 1 клонче индрише
Начин на приготвяне:
Почистваме черешите от костилките и ги слагаме в съда, в който ще ги варим. Поръсваме захарта, захлупваме и оставяме черешите да престоят 10-12 часа.
После наливаме 1 к.ч. вода и слагаме на огъня. Варим 20 мин след като сместа кипне, като периодично обираме пяната с решетеста лъжица. Сладкото е готово, когато капка от сиропа, капната върху наклонен порцеланов съд, не се разлива.
Прибавяме към готовото сладко лимонената киселина и индришето, разбъркваме и отстраняваме от огъня. Захлупваме съда и оставяме сладкото за 1 нощ, за да могат черешите да поемат течността и ароматите.
На другия ден разливаме в буркани и затваряме херметически.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...