Продукти:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 6 жълтъка
• 8-10 бучки захар
• 1 ванилия
• 500 г ягоди
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците и ги разбиваме. Разтваряме захарта в млякото и прибавяме разбитите жълтъци, върху слаб огън и при непрекъснато биене, докато получим гъст крем. Сваляме от огъня, прибавяме ванилията и продължаваме да бъркаме, докато поизстине.
Прибавяме разбитите на сняг белтъци. Леко разбъркваме крема и изсипваме в дълбока стъклена чиния, която сме заровили в лед. Когато застине и леко се втвърди, нареждаме отгоре ягоди и веднага заливаме с останалата част от крема. Най-отгоре украсяваме с останалите ягоди.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...