Кулинарни рецепти » Жълт крем с плодове

 Жълт крем с плодове

Продукти: (за 4 порции)

• 4 жълтъка
• 1 ванилия
• 2 с.л. брашно
• 300 мл прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 500 малини /къпини, касис/

Начин на приготвяне:

Разбиваме един след друг жълтъците заедно с ванилията. Отделно размиваме брашното с такова количество студено мляко, че да получим рядка каша.

В друг съд кипваме останалото мляко заедно със захарта. Постепенно прибавяме брашнената каша, като непрекъснато бъркаме, докато кремът се сгъсти. Отстраняваме от огъня, прибавяме разбитите жълтъци и отново разбъркваме.

Измиваме плодовете, разпределяме ги в стъклени чаши и ги заливаме с готовия крем. Слагаме десерта за 2 часа в хладилник и след това го поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало