Продукти:
• 1 ч.ч. малини
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Поръсваме плодовете със спирт и захар и ги оставяме да пренощуват. На другия ден варим сироп от водата и захарта, като непрекъснато го отпенваме. Когато сиропът е готов, отстраняваме от огъня и добавяме плодовете.
Когато всички малини потънат в сиропа, връщаме съда отново на огъня. Варим сладкото, докато сиропът се сгъсти.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...