Кулинарни рецепти » Конфитюр от цели круши

 Конфитюр от цели круши

Продукти:

• 3 кг круши
• 1,5 кг захар
• 3 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. оцет
• карамфилчета

Начин на приготвяне:

Избираме малки и здрави круши. С остро ножче леко ги издълбаваме от долната страна и с помощта на плетачна игла внимателно отстраняваме семената. От горната страна също ги издълбаваме на дълбочина 5 мм и във всяка круша слагаме по 1 карамфилче.

Нареждаме крушите в тавичка за сладко, наливаме смес от водата и оцета, сипваме захарта и варим конфитюра на умерен огън, без да бъркаме, а само от време на време разклащаме тавата. Насипваме го още горещ в буркани, изчакваме да изстине и затваряме бурканите.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало