Кулинарни рецепти » Миди с масло и чесън

 Миди с масло и чесън

Продукти:

• 2 кг миди с черупките
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• сокът от 2 лимона
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол

Начин на приготвяне:

Остъргваме добре черупките на мидите и ги измиваме в няколко води. Заливаме ги с вряща подсолена вода и варим, докато се отворят. После ги изваждаме от черупките и ги изплакваме.

Прехвърляме ги в плато за сервиране, заливаме ги с лимоновия сок, добавяме счукания с малко сол чесън и разбъркваме. Накрая заливаме със сгорещеното разтопено масло и поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: Желязка Панделиева

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало