Продукти: (за 4 порции)
• 500-600 г телешки дроб
• 200-250 г бекон /пушени гърди/
• 2 ч.л. сушен градински чай
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме дроба и го почистваме от ципите. Нарязваме го на кубчета, посоляваме, поръсваме с черен пипер и стрит градински чай. Всяко парченце обвиваме в много тънка ивица бекон или пушени гърди.
Нанизваме парчетата на шишчета и печем бавно на скара или на грил. Поднасяме с пържени картофи и салата според сезона.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...