Кулинарни рецепти » Кървавица по селски

 Кървавица по селски

Продукти:

• 1 кг бял дроб
• 1 кг черен дроб
• 1 кг тънки чревца
• 500 г ориз
• 250 краве масло/олио/
• 1 с.л. червен пипер
• чубрица
• черен пипер
• сол
• черва за пълнене

Начин на приготвяне:

Сваряваме белия дроб, черния дроб и червата, като запазвате бульона. Нарязваме сварената карантия на ситно. Подправяме с чубрица, черен пипер и сол на вкус.

Загряваме маслото, поръсваме червения пипер и леко го запържваме. Добавяме дреболиите и готвим на умерен огън. Щом поомекнат, сипваме ориза, разбърквате и наливаме малко бульон. Държим на огъня, докато оризът омекне.

С така приготвената смес пълним червата, като ги връзваме на отделни дължини. Слагаме напълнените черва в съд за варене и наливаме остатъка от бульона или вода, колкото да ги покрие. Варим кървавицата 4-5 часа на слаб огън.

Сварената кървавица се оставя в бульона и се съхранява в хладилник. Преди консумация леко се загрява.

Автор: Румяна Дичева

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало