Кулинарни рецепти » Телешки език с яйчен сос

 Телешки език с яйчен сос

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 език
• 1 връзка корени за супа
• 1-2 дафинови листа
• 1 глава лук
• черен пипер и бахар на зърна

За соса:

• 100 г краве масло
• 80 г брашно
• 150 мл бяло вино
• 200 мл бульон от варенето на езика
• 3-4 жълтъка
• сокът от 1 лимон
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика в тенджера под налягане заедно със зеленчуците, подправките и сол на вкус. Обливаме го със студена вода и го обелваме. Нарязваме го на филийки.

Загряваме маслото и пържим брашното до поруменяване. Разреждаме с прецеден бульон от езика до гладка каша, варим 15 мин и наливаме виното. Готвим още 3-4 мин, сваляме от котлона и оставяме соса да изстине като периодично разбъркваме. Накрая застройваме с разбитите с лимоновия сок яйца.

Заливаме езика с този сос и отгоре наръсваме с трохи от сух хляб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало