Кулинарни рецепти » Агнешки главички в шкембе

 Агнешки главички в шкембе

Продукти: (за 4 порции)

• 4 агнешки шкембенца
• 4 агнешки главички
• 4-5 глави лук
• 300 г агнешки момици
• 100 г сланина
• 3-4 скилидки чесън
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го смесваме с нарязаните на малки парченца момици, ситно нарязаната сланина, накълцания чесън, червения пипер, наситнен магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Разтваряме челюстите и пълним устата на всяка главичка с тази смес. Слагаме по парче масло, увиваме всяка главичка в шкембе и го зашиваме.

Нареждаме шкембенцата в намаслена тавичка, наливаме топла вода до 1/3 от височината им и печем в умерена фурна, като от време на време доливаме по малко топла вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало