Продукти: (за 4 порции)
• 1 по-голям език
• средата на 3 филии стар бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 60 г краве масло
• 2 яйца
• 4-5 с.л. сметана
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 10 зърна черен пипер
• 1 щипка захар
• сол, магданоз
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в подсолена вода заедно с наситнения магданоз и зърната черен пипер.
В дълбока купа натрошаваме хляба, прибавяме разбитите яйца, прясното мляко, захарта, лимоновата кора и 1/3 от маслото. Разбиваме на гладка смес.
Разрязваме сварения и обелен език по дължина и го пълним с плънката. Привързваме със здрав конец, обилно го намазваме с масло и сметана, увиваме го във фолио, слагаме го в тавичка и печем 30 мин в умерена фурна.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...