Кулинарни рецепти » Панирана сланина

 Панирана сланина

Продукти: (за 2 порции)

• 200 г солена сланина
• 2 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. свинска мас /или олио/
• 2-3 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Нарязваме сланината на парчета с дебелина 5 мм. Отделяме белтъка от яйцето и с вилица го разбиваме на сняг.

В друг съд разбиваме жълтъка с прясното мляко /или със същото количество вода/. Към разбития жълтък прибавяме толкова брашно, че да получим гъста каша /като палачинково тесто/. Слагаме съвсем мъничко сол. Разбиваме сместа и внимателно я смесваме с белтъка.

Овалваме парчетата сланина в брашното, после ги потапяме в панировката и ги пържим в силно загрятата мазнина. Изваждаме панираните парчета с решетеста лъжица и ги нареждаме едно до друго без да се допират. Държим ги в открит съд, защото ако ги захлупим, ще спадне панировката

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало