Продукти за 3 порции:
• 6 големи картофа
• 60 г шунка
• средата на 1 филия бял хляб
• 2 глави лук
• 1 яйце
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 100 г краве масло
• 1 ч. ч. бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме ситно нарязаната шунка с накиснатия и отцеден хляб, яйцето, ситно нарязания лук, магданоза, черен пипер и сол на вкус. Омесваме много добре и пълним с сместа обелените и издълбани картофи.
Нареждаме ги в намаслен съд, заливаме с разтопеното масло и бульона и задушаваме 40 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...