Продукти:
• 500 г дюли
• 500 г праскови
• 500 г ябълки
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтузу
• 3 л вода
Начин на приготвяне:
Подбираме зрели и здрави плодове, които обелваме, изчистваме от семките и нарязваме на кубчета.
Възвираме рядък сироп от водата и захарта и сипваме плодовете. Варим на силен котлон с бъркане, докато конфитюрът добре се сгъсти. Пет минути преди края на варенето прибавяме размитото в гореща вода лимонтузу.
Разливаме конфитюра топъл в сухи буркани и затваряме херметически.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...