Кулинарни рецепти » Мармалад от червени домати

 Мармалад от червени домати

Продукти:

• на 1 кг изчистени домати – 750 г захар
• индрише
• настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне:

Избираме добре узрели домати, бланшираме ги във вряща вода, обелваме ги и ги пущаме в съд със студена вода, за да се охладят. После ги разрязваме напречно и с лъжичка почистваме семената.

Слагаме доматите в съда, в който ще варим мармалада, и прибавяме захарта (по 750 г на 1 кг домати). Варим на силен огън, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Малко преди да свалим от огъня прибавяме няколко листа индрише и настъргана лимонова кора.

Разсипваме готовия мармалад в сухи стъклени бурканчета и затваряме добре.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало