Кулинарни рецепти » Мармалад от дюли с орехи /печен/

 Мармалад от дюли с орехи /печен/

Продукти:

• 1,7 кг дюли
• 1 кг захар
• 150 г орехови ядки
• 300 мл вода
• кристална захар за овалване

Начин на приготвяне:

Подбираме здрави и узрели дюли, махаме семенната част и ги нарязваме на кубчета. Варим ги с водата, докато омекнат съвсем. Претриваме ги през сито и слагаме в пюрето захарта и нарязаните орехи. Разбъркваме и варим на силен котлон с бъркане, докато мармаладът се сгъсти.

Прехвърляме го в разлата тава на пласт с дебелина 2-3 см и сушим на слънце или във фурна, загрята на 50 градуса около 15 часа.

Нарязваме мармалада на кубчета, овалваме ги в кристална захар и го редим в чисти и сухи херметически затварящи се кутии, като между редовете слагаме целофан. Съхраняваме на сухо и прохладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало