Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 алабаш /около 500 г/
• 4 с.л. овесени ядки
• 1 яйце
• 2-3 с.л. галета
• сол
• краве масло и олио за пържене
Начин на приготвяне:
Настъргваме алабаша на едро ренде и го варим на пара. Сваляме го от огъня и разбъркваме с овесените ядки и яйцето. Посоляваме на вкус. Оставяме сместа да престои 30 мин, прибавяме малко галета и омесваме.
Оформяме кюфтета, които овалваме в галета и пържим в смес от олио и масло.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...