Кулинарни рецепти » Панирани пресни картофи

 Панирани пресни картофи

Продукти:

• 10 средно големи пресни картофа
• 150 г шунка
• 2-3 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. галета
• 2-3 яйца
• сол
• 1 пакетче краве масло

Начин на приготвяне:

Варим картофите в подсолена вода до полуомекване. Обелваме ги и нарязваме на филии, дебели около 1 см. Нарязваме на много ситно шунката и я смесваме с брашното и галетата.

Отделно разбиваме яйцата. Овалваме картофените колелца в сместа от шунката и галетата, а след това ги потапяме в разбитите яйца. Пържим ги в силно сгорещено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало