Кулинарни рецепти » Пърженица

 Пърженица

Продукти:

• 600 г патладжани
• 1 с.л. брашно
• 4 скилидки чесън
• 4 домата
• 1 чушка
• 200 г тиквички
• 6 с.л. олио
• 1 с.л. пикантна горчица
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме, почистваме и нарязваме патладжаните на филийки с дебелина 1/2 см. Поръсваме ги със сол и брашно. Накълцваме ситно лука и чесъна. Обелваме доматите и ги нарязваме заедно с почистената чушка. С малка лъжичка изгребваме топчета от вътрешността на тиквичките.

Запържваме патладжаните в 4 с.л. олио, изваждаме ги и оставяме да се отцедят. В 2 с.л. олио изпържваме и лука и чесъна. Последователно прибавяме чушките, тиквичките, доматите и запържваме всичко на тих огън. Подправяме с горчицата, сол, пипер, доматеното пюре и поднасяме заедно с патладжаните.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало