Кулинарни рецепти » Яхния с гъби

 Яхния с гъби

Продукти: (за 5-6 порции)

• 800-900 г месо
• 250 г сушени /или 500 г пресни/ гъби
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• четвърт пакетче краве масло
• 1ч.л. доматено пюре
• 2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме сушените гъби с кипяща подсолена и подкиселена вода, след десетина минути ги отцеждаме и ги накисваме за 30 мин в топла вода. След това посоляваме и варим гъбите 20 мин. /Пресните гъби попарваме с гореща подкиселена вода и ги варим 20 мин в подсолена вода./

Отделяме месото от костите, нарязваме го на кубчета, слагаме го в сгорещеното олио и го задушаваме десетина минути, като разбъркваме. Прибавяме ситно нарязания лук, задушаваме още 3-4 мин, след което поръсваме с брашното и разбъркваме с доматеното пюре и отцедените гъби.

Заливаме ястието с малко бульон и разтопеното масло и задушаваме още няколко минути на тих огън. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Поднасяме яхнията със задушен ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало