Продукти: (за 5-6 порции)
• 800-900 г месо
• 250 г сушени /или 500 г пресни/ гъби
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• четвърт пакетче краве масло
• 1ч.л. доматено пюре
• 2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме сушените гъби с кипяща подсолена и подкиселена вода, след десетина минути ги отцеждаме и ги накисваме за 30 мин в топла вода. След това посоляваме и варим гъбите 20 мин. /Пресните гъби попарваме с гореща подкиселена вода и ги варим 20 мин в подсолена вода./
Отделяме месото от костите, нарязваме го на кубчета, слагаме го в сгорещеното олио и го задушаваме десетина минути, като разбъркваме. Прибавяме ситно нарязания лук, задушаваме още 3-4 мин, след което поръсваме с брашното и разбъркваме с доматеното пюре и отцедените гъби.
Заливаме ястието с малко бульон и разтопеното масло и задушаваме още няколко минути на тих огън. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Поднасяме яхнията със задушен ориз.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...