Продукти:
• 750 г свински ребърца
• 1 с. л. свинска мас
• 1 пълна с. л. доматено пюре
• 1 глава кромид лук
• 1 бяла зелка
• 2-3 ч. л. брашно
• 50 г сланина
• 500 мл пилешки бульон
• млян червен пипер
• млян черен пипер
• копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме ребрата така, че за всяка порция да има две кокалчета. Подправяме със сол и черен пипер, запържваме в сгорещена мас. След това всяко парченце намазваме с доматено пюре, посипваме с предварително запържен лук.
Зелката разделяме на листа, които сваряваме в подсолена и подкиселена с оцет вода, за да омекнат. Слагаме парчетата ребърца върху зелевите листа и завиваме като сармички. Нареждаме в подходящ съд, заливаме с бульона и задушаваме на умерен огън.
Малко преди сармите да са готови, запържваме сланината заедно с брашното. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и прибавяме към ястието.
Поднасяме заедно със соса, в който са се задушавали ребърцата, а отгоре поръсваме с наситнен копър.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...