Кулинарни рецепти » Свински ребърца в зелеви листа

 Свински ребърца в зелеви листа

Продукти:

• 750 г свински ребърца
• 1 с. л. свинска мас
• 1 пълна с. л. доматено пюре
• 1 глава кромид лук
• 1 бяла зелка
• 2-3 ч. л. брашно
• 50 г сланина
• 500 мл пилешки бульон
• млян червен пипер
• млян черен пипер
• копър
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме ребрата така, че за всяка порция да има две кокалчета. Подправяме със сол и черен пипер, запържваме в сгорещена мас. След това всяко парченце намазваме с доматено пюре, посипваме с предварително запържен лук.

Зелката разделяме на листа, които сваряваме в подсолена и подкиселена с оцет вода, за да омекнат. Слагаме парчетата ребърца върху зелевите листа и завиваме като сармички. Нареждаме в подходящ съд, заливаме с бульона и задушаваме на умерен огън.

Малко преди сармите да са готови, запържваме сланината заедно с брашното. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и прибавяме към ястието.

Поднасяме заедно със соса, в който са се задушавали ребърцата, а отгоре поръсваме с наситнен копър.

Автор: Маргарита Димитрова

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало