Кулинарни рецепти » Зрял фасул с целина

 Зрял фасул с целина

Продукти:

• 250 г зрял фасул
• 100 г глава от целина
• 2 моркова
• 1 глава кромид лук
• 1 стрък целина
• 1 лимон
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. риган
• 1 ч.л. черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на средни по големина парчета морковите, целината и лимона, а стръка от целина и лука - на ситно. Изцеждаме сока от лимона.

Слагаме зрелия фасул във вряла вода и го варим 5 минути. Изцеждаме го и го сипваме в съд с чиста вода. Прибавяме главата целина, лука, морковите и олиото. Варим на тих огън, докато зрелият фасул и морковите станат готови.

Прибавяме лимоновия сок, стръка целина, ригана, черния пипер и сол на вкус. Оставяме ястието да ври 5 минути, след което го сваляме от огъня.

Автор: Борис Генчев

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало