Продукти:
• 250 г зрял фасул
• 100 г глава от целина
• 2 моркова
• 1 глава кромид лук
• 1 стрък целина
• 1 лимон
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. риган
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на средни по големина парчета морковите, целината и лимона, а стръка от целина и лука - на ситно. Изцеждаме сока от лимона.
Слагаме зрелия фасул във вряла вода и го варим 5 минути. Изцеждаме го и го сипваме в съд с чиста вода. Прибавяме главата целина, лука, морковите и олиото. Варим на тих огън, докато зрелият фасул и морковите станат готови.
Прибавяме лимоновия сок, стръка целина, ригана, черния пипер и сол на вкус. Оставяме ястието да ври 5 минути, след което го сваляме от огъня.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...