Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг млада бакла
• 5-6 стръка зелен лук /само бялата част/
• 1 глава пресен чесън
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. препечено брашно
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накълцваме на ситно бялата част на лука, посоляваме леко, добавяме 1 с.л. вода и задушаваме, докато омекне. Добавяме олиото и пържим на умерен огън до златисто оцветяване.
Пускаме баклата в запръжката. Разбъркваме, захлупваме тенджерата и задушаваме, докато баклата омекне, като от време на време разбъркваме. Сипваме малко гореща вода, прибавяме препеченото брашно и ситно нарязаните чесън и копър. Варим още 15-20 мин на тих огън.
Поднасяме ястието студено, подправено с лимонов сок и едро смлян черен пипер.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...