Кулинарни рецепти » Прясно зеле с ябълки

 Прясно зеле с ябълки

Продукти:

• 1 кг зеле
• 500 г ябълки
• 1 малка глава лук
• 50 мл олио
• бял винен оцет
• захар
• сол

Начин на приготвяне:

Почистените ябълки и зеле нарязваме на тънки парченца. В олиото запържваме до златисто ситно нарязания лук.

Разстиламе лука в тенджера, а отгоре последователно редим на пластове зелето и ябълките. Смесваме оцет и вода на вкус (общ обем 250 мл), към тях добавяме 1 щипка захар и посоляваме. С тази пикантна марината заливаме подредените лук, зеле и ябълки и слагаме на силен огън да заври.

След това задушаваме ястието на слаб огън под плътно прилепнал капак на тенджерата. Сервираме го като самостоятелно постно ястие.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало