Продукти: (за 6 порции)
• 1 ч.ч. суха коприва
• 1 глава лук
• 3 сухи червени чушки
• 2 с.л. брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. стрита чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Заливаме чушките със студена вода и ги оставяме да киснат 2 часа.
Кипваме 1 л подсолена вода и пускаме в нея сухата коприва. Прибавяме чушките и ситно нарязания лук. Когато чушките се сварят, обелваме ги, нарязваме ги на ситно и ги връщаме при копривата.
Запържваме в олиото леко препеченото брашно. Когато запръжката порозовее, сипваме 3-4 с.л. от копривата и разбъркваме. Сипваме запръжката в ястието, захлупваме и варим 10 мин на тих огън.
Малко преди да отстраним от огъня слагаме чубрицата и разбитите яйца, а веднага след като отстраним от огъня сипваме натрошеното сирене.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...