Продукти:
• 600 г прясно зеле
• 400 г картофи
• 400 г лук
• 100 г доматено пюре
• 150 мл олио
• 1 ч.ч. зеленчуков бульон
• 1 с.л. къри на прах
• 2 дафинови листа
• 4-5 карамфилчета
• 1 каф.л. кимион
• 1 каф.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в загрятото олио. Щом поомекне, поръсваме кърито и задушаваме още 3-4 мин на слаб огън, така че да се съхрани ароматът на подправката.
После слагаме останалите подправки и нарязаното зеле. Задушаваме още десетина минути, като често разбъркваме.
Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги прибавяме към ястието заедно с доматеното пюре. Наливаме бульона и доваряваме на тих огън.
Накрая опитваме на сол и отстраняваме дафиновите листа и карамфилчетата.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...