Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пиперки
• 2 равни с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1-2 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Опичаме пиперките, нарязваме ги не много ситно и ги запържваме в мазнината. Прибавяме брашното и също го запържваме, като непрекъснато бъркаме.
Накрая прибавяме разбитото кисело мляко, посоляваме на вкус и оставяме ястието да ври 5-6 мин на тих огън. Преди да поднесем поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...