Кулинарни рецепти » Сладки оризови топки

 Сладки оризови топки

Продукти:

• 200-250 г ориз
• 500 мл прясно мляко
• 1 ванилия
• 4 с.л. разтопено краве масло
• 2 с.л. какао
• 1 к.ч. захар

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме ориза. Сваряваме го в прясното мляко, към което сме прибавили 3-4 с.л. захар, ванилията и половината от разтопеното масло. Разсипваме сварения ориз в чашки и го оставяме да изстине. След това обръщаме чашките в стъклени чинийки.

Приготвяме на огъня глазура от какаото, останалото масло, 2-3 с.л. захар и 1-2 с.л. прясно мляко. Заливаме оризовите топки с горещата глазура и ги поднасяме, гарнирани с пресни плодове, шоколадов крем или различни ядки.

По желание към глазурата можем да прибавим смлени орехи и бадеми. Можем също така да поръсим върху топките шоколадови или захарни пръчици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало