Кулинарни рецепти » Кисел от гроздов сок

 Кисел от гроздов сок

Продукти:

• 600 мл гроздов сок
• 40 г нишесте
• 70 г орехови ядки

Начин на приготвяне:

Слагаме пресния гроздов сок на огъня да кипне.

Размиваме нишестето в малко студен гроздов сок и го прибавяме на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Варим 2-3 минути и снемаме от огъня. Прибавяме препечените и счукани орехови ядки. Разбъркваме и насипваме кисела в намокрени със студена вода купички.

Поднасяме десертът студен. (Ако гроздовият сок не е достатъчно сладък, добавяме захар на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало