Продукти:
• 400 г дребни макарони
• 100 г черни маслини
• 100 г зелени маслини
• 100 г пушен салам
• 1 малка глава червен лук
• 250 г моцарела
• 1/2 к.ч. зехтин
• 1 к.ч. винен оцет
• 1-2 скилидки чесън
• риган, босилек
• розмарин, магданоз
• черен пипер, сол
• настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в голямо количество подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме салама и лука на тънки ивички и ги смесваме с маслините (без костилки), наситнения чесън и моцарелата, нарязана на кубчета. Прибавяме към макароните, поръсваме със ситно нарязаните зелении и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Заливаме със смес от зехтина и оцета, разбъркваме и подреждаме салатата в голяма чиния за сервиране. Поръсваме с настърган пармезан и поднасяме веднага.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...