Кулинарни рецепти » Салата с броколи и бадеми

 Салата с броколи и бадеми

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г броколи
• 200 мл зеленчуков бульон
• 150 г кисело мляко
• 2 с.л. сметана
• 2 с.л. айрян
• 1 с.л. олио
• 2 с.л. ситно нарязани пера от пресен лук
• 2 с.л. скълцани бадеми
• 1 стръкче исиот
• магданоз, маточина
• зелена салата
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме броколите на по-големи розички, пускаме ги в кипящия бульон, намаляваме котлона и варим 6 мин. Прехвърляме ги в гевгир, обливаме със студена вода и оставяме да се отцедят върху салфетка.

Разбиваме заедно сметаната, млякото и айряна. Подправяме със сол, черен пипер и исиот.

Разбъркваме в олиото зелените подправки и ги съединяваме с млечната смес. Накисваме в тази смес броколите за 10 мин.

Леко запичаме бадемите в сух тефлонов тиган.

Оформяме подложка от листата на салатата, разпределяме броколите, заливаме с млечната смес, наръсваме с бадемите и украсяваме с листенца маточина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало