Кулинарни рецепти » Салата с орехи

 Салата с орехи

Продукти:

• 1 парче целина /около 150 г/
• 1 парче цвекло /около 200 г/
• 1 к.ч. едро смлени орехови ядки
• 100 г гъби
• 5 жълтъка от твърдо сварени яйца
• 5 сурови жълтъка
• 3-4 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
• 1 бучка краве масло
• сол
• цели орехови ядки за украса

Начин на приготвяне:

Нарязваме целината на тънки ивички и я сваряваме в подсолена вода, след което я отцеждаме.

Приготвяме сос от стритите твърдо сварени жълтъци, разбитите пресни жълтъци, олиото, оцета и сол на вкус.

Прибавяме към соса сварената целина и смлените орехови ядки. Разбъркваме и изсипваме в широка чиния за сервиране.

Отстрани нареждаме нарязаното на филийки и сварено цвекло и задушените в маслото гъби. Украсяваме салатата с цели орехови ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало