Продукти:
• 2 моркова
• половин зелка
• половин глава целина
• 1 ябълка
• 1-2 с.л. оцет
• 1-2 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелката на ивички и леко я претриваме със солта. Обелваме ябълката и я настъргваме. Настъргваме също така почистените целина и моркови.
Смесваме продуктите, разбъркваме ги и ги заливаме със смес от олиото и оцета, която сме разбили с вилица до побеляване.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...