Кулинарни рецепти » Печено месо

 Печено месо

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1,5 кг свинско месо
• 5-6 глави лук
• 100 г сланина или пушени гърди
• 1 глава чесън
• кимион
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и шпековаме месото със сланината и скилидки чесън, посоляваме и поръсваме с кимион и червен пипер.

Намазваме тава с мас, слагаме месото заедно с едро нарязания лук, наливаме малко вода и печем около 3 чаша, първоначално в силна фурна, а след това в умерена. Отвреме на време обръщаме месото и доливаме по малко гореща вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало