Продукти:
• 600 г свински бут
• 200 г бекон
• 500 г гъби
• 200 г праз
• половин бутилка бира
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от костите. Отстраняваме кожичката на бекона и го нарязваме на филийки, а кожичката – на тънки ивички. Цепваме месото през средата и запълваме цепнатината с нарязаните филийки бекон. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Загъваме месото на продълговато вързопче и го пристягаме добре с подходящ канап. С тънък нож надупчваме готовото вързопче и запълваме дупчиците с ивичките от кожичката на бекона.
Месото заедно с измитите гъби и нарязания почистен праз, посолени на вкус, поставяме в тавичка и печем в силна фурна малко повече от 1 час, като по средата на печенето поливаме месото с бирата.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...