Кулинарни рецепти » Панирани пилешки котлети

 Панирани пилешки котлети
/Германия/

Продукти: (за 2-3 порции)

• 1 пиле
• 1 връзка корени за супа
• 250 г брашно
• 2 яйца
• 1 к.ч. бира
• 1-2 с.л. олио
• лимонов сок
• индийско орехче
• сол, черен пипер, магданоз
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода заедно с корените за супа. Изваждаме, нарязваме го на 5-6 котлета и внимателно отделяме кожата и костите. Поръсваме котлетите със сол, черен пипер и лимонов сок и ги оставяме да престоят 20 мин.

От отделените и разбити жълтъци, олиото, бирата, брашното, 1 щипка сол и 1 щипка индийско орехче омесваме гъсто тесто и го оставяме да отлежи 30 мин. След това внимателно го смесваме с белтъците, които сме разбили на сняг с 1-2 капки оцет.

Панираме котлетите в тестото и ги пържим от двете страни до златисто оцветяване в сгорещената мазнина /най-добре смес от олио и краве масло/.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало