Кулинарни рецепти » Коктейл с пилешко месо

 Коктейл с пилешко месо

Продукти:

• 800 г бяло пилешко месо
• 300 г гъби
• 1 опаковка майонеза
• 2 кофички кисело мляко
• 1-2 с.л. горчица
• 8 с.л. бяло вино
• 1-2 зелени салати
• 60 г краве масло

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилешкото месо и го нарязваме на тънки ивички. Нарязваме гъбите и ги задушаваме в маслото. Подправяме с черен пипер и сол.

Смесваме майонезата с киселото мляко, виното и горчицата и объркваме много добре.

На дъното на осем чаши за шампанско разстиламе листата от марулята . Върху листата разпределяме нарязаното месо, върху него слагаме задушените гъби и поливаме с майонезената смес. Слагаме чашите в хладилника, за да стегнат продуктите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало