Кулинарни рецепти » Пиле, задушено в тенджера под налягане

 Пиле, задушено в тенджера под налягане

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 2 връзки корени за супа
• 4-5 картофа
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. чубрица
• 2 дафинови листа
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме много ситно лука, корените за супа, картофите и магданоза.

Сгорящяваме маслото в отворена тенджера под налягане и запържваме в него нарязаното на порции пиле. Прибавяме нарязаните зеленчуци, виното и препеченото и размито с малко вода брашно. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и наливаме 1 ч.ч. вода.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 40 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало