Продукти: (за 2 порции)
• 1 малко пиле
• 2 скилидки чесън
• 1-2 с.л. олио
• 6 листа градински чай
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме пилето на две половинки, отстраняваме големите кости, начукваме месото, посоляваме, поръсваме с черен пипер, намазваме с олио и покриваме месото с листата градински чай.
Слагаме месото в по-тежък съд, прибавяме скилидките чесън и захлупваме съда с капак, по-малък от отвора му, така че капака да притисне месото. Поставяме тежест върху капака и задушаваме 10 мин на умерен огън.
След това обръщаме порциите, притискаме ги отново с капака и тежеста и продължаваме да задушаваме още 10 мин, докато месото омекне.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...