Кулинарни рецепти » Задушено пиле с магданоз

 Задушено пиле с магданоз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 пакетче краве масло
• 2 глави лук
• 1 парче целина
• 1 с.л. брашно
• 2-3 връзки магданоз
• сокът от 1 лимон
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 яйце
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които задушаваме в разтопеното масло. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук и нарязаната на кубчета целина. Щом омекнат, поръсваме леко препеченото брашно, разбъркваме и варим на умерен огън.

Щом сосът кипне, връщаме пилешките порции. Посоляваме и наливаме топла вода, която да покрие продуктите. Захлупваме и задушаваме, докато месото омекне напълно. Поръсваме със ситно нарязания магданоз, а след 5-6 мин подправяме с черен пипер и лимонов сок и прибавяме разбитото с киселото мляко яйце. Веднага отстраняваме съда от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало