Продукти:
• 4 твърдо сварени яйца
• 4 домата
• 1 зелена салата
• 1 малка консерва аншоа
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.л. горчица
• 5-6 с.л. олио
• 2 с.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изцеждаме рибата от соса, в който е консервирана.
Нарязваме магданоза и салатата ги на ситно и ги разбъркваме. Нарязваме доматите на четвъртинки. По същия начин нарязваме и твърдо сварените яйца.
Покриваме дъното на голяма чиния за сервиране със ситно нарязаната салата. Отгоре нареждаме яйцата и доматите. Украсяваме с рибата и с клончета от магданоз.
Разбиваме до побеляване олиото заедно с оцета, горчицата, сол и черен пипер на вкус. Заливаме салатата с така приготвения сос и поднасяме веднага.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...