Кулинарни рецепти » Картофена лазаня

 Картофена лазаня

Продукти:

• 900 г картофи
• 200 г моркови
• 200 г телешка кайма
• 1 с.л. олио
• 1 пакет сос за макарони
• 1 връзка босилек
• 100 г сметана
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, след което ги нарязваме на филийки. Нарязваме морковите на колелца.

Запържваме каймата в сгорещеното олио до сипкавост, прибавяме морковите и пържим още малко. Сипваме 500 мл студена вода, добавяме соса за макарони, кипваме и варим още 1 минута. Отстраняваме от огъня и добавяме наситнения босилек.

Загряваме фурната на 200 градуса. В подходяща тавичка нареждаме картофите и каймата на слоеве, заливаме със сметаната, поръсваме със сол и черен пипер и запичаме 30 мин във фурната.

Автор: Теменуга Братанова

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало