Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг месо от пуйка
• 3 глави лук
• 200 г сухи сини сливи
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме костилките на сливите и ги накисваме за 1 час в топла вода.
Нарязваме месото на порции и го запържваме в сгорещената мазнина, докато стане златисто. Слагаме доматеното пюре, размито в малко вода. Щом се посгъсти, наливаме топла вода, която да покрие продуктите, захлупваме и задушаваме на умерен огън.
Когато месото поомекне, прибавяме брашното, размито с малко вода, поръсваме червения пипер, посоляваме, намаляме огъня и продължаваме да задушаваме. Щом месото омекне напълно, прибавяме отцедените сливи и варим още 10 мин.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...