Продукти: (за 5 порции)
• 1 голямо пиле
• 2 глави лук
• 3 стръка целина
• 3 стръка праз
• 1 морков
• 2 ч.ч. бяло вино
• 1 лимон
• 2 карамфилчета
• 1 връзка ароматни треви /дафинов лист, мащерка, магданоз/
• магданоз, черен пипер, сол.
Начин на приготвяне:
Натриваме пилето с лимонов сок и го слагаме в подходящ съд. Прибавяме ситно нарязаната целина, праза и моркова, нарязани на колелца. Наливаме вода, която да покрие продуктите и кипваме на огъня.
Прибавяме ароматните , лука, в който сме заболи карамфилчетата, виното, черен пипер и сол на вкус. Варим до омекване на месото.
Изваждаме пилето, нарязваме го на порции и го разпределяме по чиниите. Прецеждаме бульона, в който сме варили пилето, и заливаме порциите с него.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...