Продукти:
• 4 пилешки бутчета
• 500 г фиде
• 1/3 ч. ч. олио
• 2 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с. л. сух джинджифил
• 4 с. л. мед
• 1/4 ч. ч. соев сос
• 1/4 ч. ч. бяло сухо вино
• 1 1/2 ч. ч. пилешки бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме фидето в подсолена вода и го прецеждаме.
В голям тиган или плоска тенджера запържваме бутчетата заедно с джинджифила и ситно нарязаните лук и чесън. Добавяме меда, соевия сос, виното и супата.
Кипваме, намаляваме температурата и готвим на слаб огън, докато бутчетата омекнат. Подправяме с черен пипер и разбъркваме.
Поръсваме готовото ястие със сусам и сервираме върху леглото от фиде.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...