Продукти:
• на 1 л сок – 500 г захар
Начин на приготвяне:
Варим гроздето с много малко вода, докато се разпукат зърната. Прецеждаме сока през марля и прибавяме захарта. Варим на силен котлон 5 мин, като непрекъснато бъркаме и отпенваме.
Изчакваме готовия сироп да изстине и го наливаме в тъмни бутилки. Запушваме, парафинираме гърлата и държим на хладно място.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...