Кулинарни рецепти » Байганети със сирене

 Байганети със сирене

Продукти:

• 200 г сирене
• 4 белтъка
• 1 с.л. наситнен магданоз
• 2-3 с.л. брашно
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Разбиваме белтъците на гъст сняг. Прибавяме ситно настърганото сирене и наситнения магданоз. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и омесваме много добре.

Оформяме от сместа топчета, колкото орех, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме готовите байганети от тигана и ги нареждаме върху салфетка, за да се отцедят от мазнината.

Автор: Жечка Александрова

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало