Продукти:
• 2 кг брашно
• мая за хляб (колкото кибритена кутийка)
• 1 л прясно мляко
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. захар
За сиропа:
• 2 ч.ч. вода
• 1 и 1/2 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Затопляме леко млякото и разтваряме в него маята. Прибавяме захарта и брашното и омесваме средно твърдо тесто, което оставяме на топло да втаса. Щом тестото втаса, го разточваме на правоъгълна кора.
Намазваме кората с олио и я навиваме на руло. После нарязваме рулото на малки рулца, които нареждаме в намаслена тавичка и печем до порозовяване.
Изчакваме мелчетата да изстинат и ги заливаме с горещ сироп, приготвен от захарта и водата.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...